Turisztika, agrárgazdaság, ingatlanfejlesztés
BECSÜLT VAGYON: 13,3 MILLIÁRD

Nagyszabású terveit jól működő szállodáira alapozza: idén fejezik be a család negyedik hajdúszoboszlói hotelját. Az együttesen több mint 220 szobás szálló foglaltsága tavaly is 65-70 százalék között volt. A hajdúsági fürdőközpont népszerűsége töretlen, ezért két hotel közös kertjébe még az idén szabadtéri fürdőházat építenek.
Fejleszteni kívánja két kastélyát is. A 7,3 hektáros őspark közepén álló putnoki kastélyban múzeumot és gömöri ízeket bemutató vendéglátóhelyet tervez, a Tokaj közeli gávavencsellőit pedig szállodává-borhotellé kívánja alakítani. A budapesti ingatlanportfólió továbbra is az egykori közvágóhíd és közvetlen környezete. A páratlanul értékes területből 5,4 hektárt évekkel ezelőtt eladott − itt lakások épülnek −, de 7,3 hektárnyi, belvárosinak minősíthető terület továbbra is a tulajdonában van.

Kép: Napi Gazdaság, Kovács András

A tavalyi aszály ellenére eredményes volt a mezőgazdasági üzletág is: a 420 hold szántóról jónak számító, hektáronként 42,5 mázsa búzát takarítottak be, a termést pedig már saját terményszárítóban dolgozzák fel.
A családi borászat alapja a Szerencs melletti Rátkán található feldolgozó üzem, amelyhez egy 30 hektáros saját szőlőterület tartozik. Ináncsy Miklós − aki egykor a Fradi elnöke volt − jól irányítja a családi vállalkozást is. Felesége, gyermekei és azok házastársai mind a széles tevékenységi körű cég egy-egy üzletágát vezetik. Ináncsy Miklós tavaly egy életrajzi kötetet is kiadott, amelyben nem csupán családja történetét, de a világról alkotott gondolatait is összefoglalja.

2011
12,1 milliárd forint
2012
12,6 milliárd forint