Minél tehetősebb valaki, annál inkább igyekszik titkolni, ha válóperre kényszerül − a világsztárok persze általában nem ússzák meg a nyilvánosság előtt zajló civakodást. Itt már a vagyonmegosztási procedúra is jelentős összeget emészthet fel, a tét azonban ennél is sokkal nagyobb, például Neil Diamond 150, Harrison Ford 85, Kevin Costner pedig 80 millió dollártól kényszerült megválni a feleségével együtt.

A válás persze komoly lehetőséget is jelent, de jellemzően csak az egyik félnek. A Forma−1 uraként számon tartott Bernie Ecclestone egykori felesége, Slavica Ecclestone szupermodell a válásukat megünnepelendő egy Gulfstream G550 repülőgépet vásárolt magának. Slavica alig 24 évesen ismerkedett meg a nála csaknem 30 évvel  idősebb Ecclestone-nal, és éppen 24 évet töltöttek együtt. Az asszony sok pénzzel távozott a házasságból, persze Ecclestone pénzügyi helyzetével pontosan tisztában volt, hiszen sokáig ő kezelte a család több mint kétmilliárd fontra tehető vagyonát.

Maria Shriver és Arnold Schwarzenegger két évvel ezelőtt, 25 év együttélés után kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva adták be a válókeresetet. A pár vagyonát 200−400 millió dollárra becsülték, így Shriver bankszámlája minden bizonnyal kilencjegyű összeggel gyarapodott. Ezzel akár a szórakoztatóipar válási toplistájának dobogójára is felkerülhet, ahol a jelenlegi becslések szerint Tiger Woods golfozó áll, akinek 2010-ben 300 millió dollárral apadt a bankszámlája, de helyet kapott rajta Neil Diamond énekes is, aki 1994-ben 150 millió dollárt fizetett feleségének. Steven Spielberg egykori párja, Amy Irving megközelítőleg 100 millió dollárt kapott a kapcsolat végleges felszámolása után. Ehhez képest viszonylag olcsón megúszta Harrison Ford és Melissa Mathison, akik kiegyeztek 85 millió dollárban, vagy Kevin Costner és Cindy Silva, nekik 80 millió dollárba került a válás, persze ők még így is megelőzték Madonnát és Guy Ritchie-t, itt ugyanis 76 millió dollárt fizetett ki az énekesnő.

Amikor a lehetetlen megtörténik

A történelmet számos − nem elsősorban az óriási vagyon miatt − különleges válás is színesíti. Ki ne ismerné például Diana Spencer és Károly herceg történetét, amely végül 1996-ban válással végződött? Az eset nemcsak Camilla Parker Bowles miatt pikáns − aki már akkor intim viszonyt ápolt Károly herceggel, amikor a trónörökös még el sem vette Dianát −, hanem azért is, mert a királyi családban elválni finoman szólva nem szokványos.
Elizabeth Taylor és Richard Burton legendás szerelmük során kétszer is összeházasodtak. A híres Taylor−Burton-gyémánt pedig, amelyet a színésznő férjétől kapott, már 1969-ben egymillió dollárt ért. A körte alakú, 69,42 karátos ritkaságot állítólag szinte mindennap viselte a színésznő.
VIII. Henrik minden idők talán leghírhedtebb magánéletével iratkozott fel a különleges párkapcsolatok listájára. Az uralkodó hat felesége közül kettőtől elvált, kettőt lefejeztetett, és olyannyira megszállottja volt a nőknek és a szakításoknak, hogy az anglikán egyház az ő kezdeményezésére változtatta meg a válásra vonatkozó előírásokat.