Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A helyettes államtitkár elmondta: a tárca szerdán délelőtt egyeztetett a Magyarországi Pénzváltók Országos Egyesületével, és megállapodtak, hogy ebben a szektorban is hatékonyan tudják elősegíteni a tisztulást, illetve az ügyfelek védelmét az online pénztárgépek használatának kötelezővé tételével.

Pankucsi Zoltán hangsúlyozta, most először találkoztak azzal, hogy egy szakmai szervezet önként kérte, hogy kötelezően írják elő számukra az online pénztárgépek használatát. Ez azt mutatja, hogy a pénztárgép fehérítő, illetve az ellenőrzést megteremtő és fenntartó hatását visszaigazolja a piac - emelte ki.

A helyettes államtitkár különösen fontosnak nevezte, hogy megerősítsék a pénzügyi szektor, a pénzügyi szolgáltatások felügyeletét és ellenőrzését. Az online pénztárgépek bevezetése hatékonyan kiegészítheti a jegybanki felügyeleti tevékenységet ebben a szektorban is - közölte. Felidézte azt is, hogy az online pénztárgépek kötelező használatának kiterjesztésekor felmerült a szépségipar, a wellness és fitness szolgáltatás, a sportlétesítmények, a taxisok.

Pankucsi Zoltán elmondta: a pénzváltási tevékenység esetében nem általános forgalmi adó, hanem elsősorban a pénzügyi tranzakciós illeték folyhat be többletként, a tárca számításai szerint 4-5 milliárd forint plusz bevételre lehet számítani. Hangsúlyozta, az online pénztárgépek kötelező használatától az is várható, hogy megszűnik a tisztességes vállalkozások versenyhátránya.