Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A rendőrség járőrei közúti igazoltatás közben 279 doboz adózatlan cigarettát találtak egy magyar állampolgár gépjárművének csomagtartójában, akit előállították és értesítették a NAV pénzügyőreit.

A pénzügyőrök az előállított személy meghallgatását követően a rendőrséggel közösen átvizsgálták a férfi albérletét, aki még az ellenőrzés megkezdése előtt felhívta a pénzügyőrök figyelmét az albérletben alvó fekvőbeteg gyermekére. A pénzügyőrök - tekintettel a gyermekre - halkan és óvatosan átvizsgálták az albérletet, melynek során a bérlő mindent készségesen megmutatott, kivéve az ágyat, ahol a gyermek aludt.

A pénzügyőrök óvatosan megemelték az ágy matracát, ami alatt jól látható volt az oda rejtett cigaretta. A rejtekhely megtalálása után a beteg gyermek hirtelen "meggyógyult" és láthatóan egészségesen távozott a szobából. Mint kiderült, a férfi hazudott a gyermeke betegségéről.

A járőrök az ágyba rejtett 1176 doboz (1 millió Ft értékű) cigarettát, valamint az annak szállítására használt személygépkocsit lefoglalták, jövedéki eljárást vezettek be, továbbá költségvetési csalás bűntette miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál. A várható bírság közel másfél millió forint lesz.