A testület a jobbikos képviselők tartózkodása mellett, a többiek támogatásával hozta meg a döntést hétfői ülésén.
Rogán Antal - Boldvai László (MSZP) kérdésére válaszólva - elmondta, hogy a Magyar Bankszövetség egyet ért a javaslattal.

A bizottság - négy szocialista igennel, a jobbikos képviselők tartózkodásával, és a többi képviselő nem szavazatával - elutasította Veres János és Szekeres Imre (MSZP) javaslatait a fiskális paktum preambulumának módosítására. Ezek közé tartozott az, hogy az adóharmonizáció mellé az adóalap harmonizációt is bevette volna azok közé a kivételek közé, amelyek nem hoznak létre új kötelezettségeket az országnak.

Ódor Bálint, a Külügyminisztérium helyettes államtitkára azzal indokolta a kormány nemleges álláspontját, hogy a társasági adóalap harmonizáció része az adóharmonizációnak.

Veres János véleménye szerint Írország nem támogatja az adóharmonizációt, de az adóalap harmonizációhoz hozzájárul. Ódor Bálint ehhez hozzáfűzte: az adóharmonizációt Magyarország sem támogatja.
Schiffer András (LMP) a gazdasági stabilitásról szóló sarkalatos törvényből javasolta kivenni az egykulcsos adóról szóló szabályt. A javaslatot a szocialista és jobbikos képviselők is támogatták, de a kormánypárti többség elutasította.