Továbbra is számos ingóságot és ingatlant lehet venni a NAV elektronikus árverési oldalán, jelenleg a szokásosnál nagyobb számban kerültek járművek a terítékre.

Az autók között gazdát keres többek között egy 12 éves, 1.4-es Citroen Xsara korának megfelelő állapotban. Az autó becsült értéke 300 ezer forint, a licit 150 ezer forintról indul. Mintegy 400 ezer forintról indul egy 2004-es Opel Vectra, amin látszik ugyan a használat, illetve 125 ezer forintról indul egy Renault Master kisteherautó, ami korának megfelelő állapotban várja új tulajdonosát. Negyvenezer forintos kikiáltási árral árulnak egy Ford Escortot, ami láthatott már szebb napokat és még csak 62 ezer kilométer van benne - értékel a portál.

Lefoglalt áruk a palettán

Évente több ezer árverést tart a NAV, az ingóságok túlnyomó többsége az adóhatóság végrehajtási eljárásai keretében kerül az online felületre, ennél kisebb arányban árverezik el a NAV vám- és pénzügyőri, valamint bűnügyi szakterülete eljárásai során lefoglalt ingóságokat. Az aukciókon a minimálárat általában a becsérték - amit a lefoglalásakor a végrehajtó ügyintéző állapít meg a piaci értéket figyelembe véve - 50 százalékában szabják meg.

Fontos tudnivaló, hogy az elektronikus árverésen az a nagykorú vehet részt, aki regisztrálja magát az ügyfélkapun és az árverési felületen, ám a jogszabály például kizárja, hogy az adós az árverezésre kerülő korábbi tulajdonát ily módon szerezze vissza.