Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Országgyűlés már döntött a 2017-ben hatályos adószabályokról, mivel a tárca nem rendelkezik információval az MEKH javaslatáról, így az nem szerepelt az elfogadott módosítások között sem.

Az MEKH kedden arról tájékoztatta az MTI-t, hogy módosíttatná a közművek vezetékadójának számítási alapját, a közműrendszer hossza helyett az ellátott települések lélekszámát vennék figyelembe az adó meghatározásánál. Kifejtették, hogy az adó számítása jelenleg a kiszolgáló közműrendszer hosszát veszi figyelembe, így azok a szolgáltatók hátrányt szenvednek, amelyek ritkábban lakott területeket, jellemzően kis településeket látnak el.

A hivatal ezért javasolta az ágazaton belüli arányos teherviselés érdekében a jogszabály megváltoztatását, amely nem módosítaná a központi költségvetést. Az érintett minisztériumokkal együttműködve, egyeztetve támogatná az adóteher szabályainak módosítására irányuló munkát a MEKH, amely úgy véli, hogy a parlament az őszi ülésszakon meg is tárgyalhatná az előterjesztést - írták.