Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az online adatbázisból kiderül, hogy a korábbi évek során április végéig átlagosan 32 ezer cég adta be mérlegét, idén ez a szám már 42 ezer felett jár. A közlemény szerint ennek oka lehet az is, hogy 2016. január 1-jétől már nem kell fizetni a beszámolók közzétételéért.

Az elmúlt években a statisztikák alapján a cégek csupán kétharmada küldte be beszámolóját időben, és röviddel a határidő lejárta után nőtt 90 százalékra azok aránya, akik már teljesítették ezt a kötelezettségüket.

Azt a céget, amely május 31-ig nem teszi közzé elektronikusan beszámolóját, az adóhatóság 15 napon belül felszólítja a közzétételi kötelezettség 30 napon belüli teljesítésére, egyúttal maximum 500 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújthatja. A 30 nap leteltével - ha addig nem pótolta a beszámolót - újabb felszólítást kap a cég, és immáron 1 millió forintig terjedő bírságot is fizettethet vele a hatóság. Ha a második felszólítás is eredménytelen, akkor hivatalból törlik a társaság adószámát - figyelmeztet a Wolters Kluwer Kft..