Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Deutsch Tamás szerint Orbán Viktor miniszterelnök mai beszédében egyértelműen fogalmazott az internetadó visszavonásával kapcsolatban; a 2015-ös adóváltozásokat tartalmazó törvénycsomagban szerepelt a távközlési adó kiterjesztésére vonatkozó javaslat, ám azt a kormány visszavonja - közölte az Inforádióban Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője, aki felelős az internettel kapcsolatos jövő évi nemzeti konzultáció tartalmi kérdéseiért és az egyeztetések lebonyolításáért. Így nem lesz internetadó Magyarországon - tette hozzá a politikus.

Deutsch Tamás már a jövő héten elkezdi a nemzeti konzultáció előkészítését, az egyeztetésekre a lehető legszélesebb körből kíván szakembereket meghívni, internetfogyasztókat, szolgáltatókat, startup cégek, szakmai és társadalmi szervezetek képviselőit annak érdekében, hogy azt érezzék a magyar polgárok millió, akik így elmondhatják a véleményüket, hogy a felteendő kérdések érdemi kérdések.

Az NGM kezdeményezte az internetadó visszavonását

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kezdeményezte a távközlési adóról szóló törvény kiterjesztésével kapcsolatos javaslat visszavonását az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnökénél - közölte a tárca pénteken az MTI-vel. A közleményben kiemelik: "a távközlési adó kiterjesztése ebben a formában nem vezethető be, így módosítani kell a parlament előtt fekvő adótörvény-javaslatot".

A távközlési adó kiterjesztése (vagyis az internetadó) ebben a formában nem vezethető be, a parlament előtt fekvő törvényjavaslatot módosítani kell - fogalmazott pénteken reggel adott rádiónyilatkozatában Orbán Viktor miniszterelnök, aki azt is bejelentette, hogy a témában nemzeti konzultáció lesz jövőre. Szerinte azért nem vezethető be az új adótípus ebben a formában, mert "a vita félrecsúszott", "nincs meg a közös alap", hiszen az emberek internetadót látnak, miközben a kormány egy technikai módosítással a távközlési adót akarta kiterjeszteni.