A javaslat jövőre szigorítást tartalmaz az ízesített sörök, illetve alkoholos frissítők tekintetében, ugyanis kiterjesztésre kerül az adókötelezettség az édesítőszerrel édesített ilyen jellegű alkoholos tartalmú italokra is - tájékoztat az RSM blogja.

A javaslatban foglaltak alapján jövőre kiterjesztésre kerül a fizetendő neta összegéből levonható adókedvezmény fogalma (egészségmegőrző program).Mindez azt jelenti, hogy nem csak az ellenérték nélkül igénybe vehető egészségmegőrző programokkal, hanem a legalább 500 forint ellenérték fejében igénybe vehető programokkal kapcsolatosan felmerült költségek is levonhatóak lesznek a neta összegéből a későbbiekben

A javaslat - a korábbiaktól eltérően - meghatározza a tejalapanyag, az édesítőszer, valamint a gyógynövény és a gyógynövényes ital fogalmát, emellett a  fogalma is. E szerint gyógynövény kizárólag a legfeljebb 15 százalékos nedvességtartalommal bíró növény, illetve annak része lehet. Ennek jelentősége elsősorban különösen az ilyen alapanyagú italok tekintetében van - olvasható a tanácsadócég blogján.