Hatszázmilliós cigarettafogás Szegeden

A NAV dél-alföldi pénzügyi nyomozói és Csongrád megyei pénzügyőrei közös razzia során foglaltak le egy kamion cigarettaszállítmányt. A kamion rakteréből több mint 596 ezer doboz cigaretta került elő. A szerb gyanúsítottat őrizetbe vették.
Napi.hu, 2016. január 22. péntek, 09:24

A rajtaütésen egy szegedi telephelyen parkoló szerb kamion rakteréből csaknem hatszázezer  doboz, majd tizenkétmillió szál Weston Street, Marble és Ashima fajtájú, magyar adójegy  nélküli, adózatlan cigarettát lefoglaltak. A lefoglalt cigaretta értéke 648 millió forint - közölte a NAV.

A NAV pénzügyi nyomozóinak és pénzügyőreinek akciója megakadályozta a szállítmány  magyarországi forgalomba kerülését. A raktér felnyitása után derült fény arra, hogy a kamion  raktere teljes egészében adózatlan cigarettával volt tele.  A pénzügyi nyomozók költségvetési csalás miatt egy 30 éves szerb férfit kihallgattak és  őrizetbe vettek. A Szegedi Járásbíróság elrendelte előzetes letartóztatását.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 
www.Napi.hu Online Kft. Napi.hu - Független üzleti és pénzügyi portál, benne magyar és nemzetközi hírek, elemzések, tőzsdei információk. Helye: Flórián tér 1. 2. emelet, Budapest, Budapest. 1033 Telefon: +36-1-506-0930. Telefax: +36-1-506-0931. .