A kisebbik kormányzópárt szombaton az MTI-nek megküldött közleményében azt írja, javasolják, hogy - hasonlóan az öt látvány- és csapatsportág társasági adóból történő támogatásához - lehessen többletfinanszírozást irányítani az olimpiai sikersportágak számára is.

A politikának természetesen nem szabad rátelepedni a sportra, a sportolók sikereire, de a kormányzatnak minden lehetséges eszközzel támogatnia kell a sportolást, az egészséges nemzet építésének ezt a módját - hangsúlyozzák.A KDNP szerint a magyar olimpiai csapat tagjai Londonban megmutatták, hogy Magyarország mire képes, és egyéni számokban és csapatsportágakban is demonstrálták, hogy a magyarok ott vannak a világ legjobb sportolói között, felkészítő gárdánk tagjai pedig továbbra is bármelyik országban szívesen látott szakemberek.

"Minden olimpiai érem nemesfémből készül, de tágabban értve egy ország gazdasága, a sportra szánt források pontos irányítása és tudatos utánpótlás-nevelés áll mögötte. A magyar érmek és pontszerzőink azt üzenik a világnak, hogy nincs érdemi teljesítmény felszabadultan versenyzők, összetartó csapat, kitartóan szurkoló közönség és egységes hátország nélkül" - fogalmaznak.

A KDNP szerint példaadó kell, hogy legyen a sikerszéria a hazai közélet és a politika számára is, és arra tanít, hogy a belpolitikai vitákat követően, az itthon megvívott politikai küzdelmek után a nemzetközi politikai porondon már minden politikusnak Magyarország érdekeit kell képviselnie.

A párt úgy látja, csapatjátékosok módjára a magyar politikai mezőnynek és a közélet szereplőinek egységben kell küzdeniük a gazdasági mutatók javításáért is.