Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az elmúlt hónapokban többször megfordultak az edzőtermekben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) alkalmazottai. A hatóság emberei egyes esetekben napi, máskor havi bérletet vásároltak, részt vettek jógaórákon, némelykor squashbérletet váltottak, alkalomadtán pedig személyi edzőt fogadtak fel, sőt sportitalokat, turmixokat is rendeltek a fitnesztermekben.

A revizorok azt vizsgálták meg, hogy a testedzési szolgáltatást nyújtó gazdasági szereplők betartják-e az adószabályokat - mondta a Magyar Időknek Kis Péter András, a hivatal szóvivője.

A vizsgálatoknál a jövedelemeltitkolás különféle módszereit is megpróbálták feltárni a hatóság munkatársai. Az adóhivatal az elmúlt másfél évben háromszáz ellenőrzést végzett el az edzőtermeknél, és az esetek egyötödében derült fény valamilyen szabálytalanságra.

Az edzőhelyek üzemeltetői többé-kevésbé tiszteletben tartották a nyugtaadás kötelezettségét, de azért akadtak hiányosságok. A foglalkoztatásnál is voltak problémák: többször előfordult olyan eset, amikor a személyzetet nem, vagy csak késedelmesen jelentette be a munkáltató. Az ellenőrzések nyomán hatvanmillió forint hiányzó adóra derített fényt a hivatal, emellett majdnem húszmillió forint mulasztási bírságot szabtak ki az érintettekre.

Szeptember 30-a után minden konditeremnek az adóhivatallal állandó kapcsolatban lévő kasszát kell használnia.