Az érintett számlákon 1,5 és 12 millió euró (körülbelül 474 millió-3,8 milliárd forint) összegek voltak. A svájci számlák tulajdonosait a hatóságok felszólították, hogy jelentkezzenek az adóhatóságnál, s rendezzék tartozásaikat, vagy nézzenek szembe az adócsalás vádjával.

Az AFP francia hírügynökség szakvéleményekre hivatkozva azt írja: az elmaradt adó befizetése 2 milliárd euróval (mintegy 630 milliárd forint) gazdagíthatja a görög államkasszát. A görög hatóságok november végén Németországtól kaptak egy olyan listát, amely svájci számlatulajdonosok neveit tartalmazza, akik összesen körülbelül 3,7 milliárd eurót tartanak az alpesi országban. Emellett az észak-rajna-vesztfáliai pénzügyminisztérium tízezer olyan adatot adott át Athénnak, amelyek felhasználhatóak az adócsalás elleni harcban, cégek és magánszemélyek adatait egyaránt.

A Nemzetközi Valutaalap jelenlegi főigazgatója, Christine Lagarde francia pénzügyminiszter 2010-ben egy 2000 nevet tartalmazó listát adott át olyan személyekről, akik Svájcban tartják adózatlan pénzeiket. A listán politikusok is szerepeltek. Azzal az AFP szerint még egyik görög kormány sem foglalkozott érdemben, Alekszisz Ciprasz viszont azt ígérte: fellép az adóelkerülés ellen, amely milliárdokkal károsítja meg a görög költségvetést.