A Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 1700 liter adózatlan gázolajat, 97 tő kannabiszt, valamint lőfegyvert és alkatrészeit foglalták le egy vecsési ingatlanon. A Budapesthez közeli településen nemrégiben egy illegális cigarettagyárat is lelepleztek.

A NAV Bevetési Főigazgatóságának pénzügyőrei egy vecsési ingatlan udvarán 2 db 1000 literes tartályban összesen 1700 liter gázolajat találtak, melynek eredetét az ingatlant bérlő, és ott életvitelszerűen lakó férfi igazolni nem tudta. A lakóház hálószobájából nyíló, szakszerűen kialakított, fűtő-, világító-, légkondicionáló, és szellőztető berendezéssel felszerelt szobában 97 tő kifejlett kannabisz növényt és palántát találtak az ellenőrzést végzők. Emellett előkerült még egy darab távcsővel és hangtompítóval ellátott lőfegyver és egyéb fegyveralkatrészek is. Továbbá felmerült a gyanú, hogy a lakóingatlanon található villanyórát manipulálták, átalakították, amit a szolgáltató a későbbiekben megerősített.

Az ingatlant bérlő férfit a pénzügyőrök a helyszínen elfogták, és átadták az illetékes rendőri szerv munkatársainak. A helyszínre érkező rendőrök őrizetbe vették a férfi élettársát is, illetve a helyszíni vizsgálat során még egy maroklőfegyvert, 63 db éles lőszert és több doboz kannabisz vetőmagot találtak.

A több mint fél millió forint piaci értékű gázolajat a pénzügyőrök lefoglalták, és költségvetési csalás miatt büntetőfeljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál. A rendőrség kábítószer birtoklás, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, valamint lopás miatt indított büntetőeljárást az ügyben.