Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bevetési főigazgatóságának járőrei több mint 21 ezer pár hamis lábbelit, 13 515 darab hamis pólót és nadrágot, illetve majdnem 3000 hamis baseball sapkát foglaltak le 195 millió forint összértékben Budapesten - közölte a NAV.

Egy kőbányai gyártelepen egy nyitott raktárt ellenőriztek a pénzügyőrök, ahol két távol-keleti férfi éppen lábbelik rakodását végezte. Mikor meglátták a pénzügyőröket, egy kulcscsomót próbáltak a dobozok közé rejteni. Kiderült, hogy a kulcsok további három raktárt nyitnak, melyeket a járőrök szintén átvizsgáltak és azokból összesen 21 050 pár Nike, Adidas, Puma és Disney védjeggyel ellátott, 150 millió forintot meghaladó összértékű cipő és papucs került elő.

Egy másik ellenőrzéskor hasonló dolog történt, ugyanis egy távol-keleti nő, amint meglátta a pénzügyőröket, egy kulcscsomót próbált a csizmájába rejteni. Az igazoltatás után a kulcshoz tartozó raktárépületet kinyitották és ott összesen 13 515 darab, Nike, Guess, Ferrari, Mayo Chix, Vogue, Taylor Swift, 7up, Gagnam Style, World of Thanks, Jack Daniel's, Chivas Regal és Pinocchio védjeggyel, illetve felirattal ellátott nadrágot és pólót találtak, melyek értéke megközelíti a 34 millió forintot.

Egy harmadik raktárnál egy szintén távol-keleti férfire lettek figyelmesek a járőrök, aki a raktár előtt dobozokat rakodott. Igazoltatása után a férfinél talált kulccsal kinyitották a raktárépületet és onnan összesen 2 906 darab, Gap, Diesel és Von Dutch felirattal ellátott baseball sapka került elő, melyek értéke 5 812 000 forint.

A megtalált ruhaneműkről és lábbelikről kiderült, hogy azok silány minőségű hamisítványok, ezért azokat a pénzügyőrök lefoglalták és ismeretlen tettes ellen iparjogvédelmi jogok, illetve szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

A fenti MTI-kép illusztráció