Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Magyarország teljes mértékben elkötelezett az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD) idén februárban megkötött együttműködési megállapodás betartása mellett, különös tekintettel a bankadó 2016. január 1-jétől kezdődő fokozatos csökkentésére - erősítette meg Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a bank elnökével folytatott tárgyalásán Tbilisziben a nemzetgazdasági tárca csütörtöki tájékoztatása szerint.

Varga Mihály az EBRD elnökével ismertette a kormány döntését is, amely szerint Magyarország pályázni kíván a bank 2017. évi közgyűlésének Budapesten történő megrendezésére - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM). A nemzetgazdasági miniszter, mint az EBRD kormányzója vett részt a bank Grúziában zajló éves közgyűlésén.

Felszólalásában hangsúlyozta, hogy a bank jövőbeli stratégiájában Magyarország számára a prioritást az energiabiztonság és a pénzügyi szektor erősítése mellett a mezőgazdaság és élelmiszer-feldolgozó szektor újbóli előtérbe helyezése jelentené - olvasható a közleményben.