Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A pénzügyőrök egy budapesti fémkereskedő telephelyén tetten értek egy magánszemélyt, aki éppen fémhulladékként kívánt eladni egy telekommunikációs és ipari elektromos elosztószekrényt - közölte a NAV, amely ugyanakkor közleményében arra is emlékeztet, hogy az ilyen jellegű fémből készült termékeket csak a vámhatósághoz történő előzetes bejelentést, valamint rendőrségi ellenőrzést követően lehet csak értékesíteni Az átvett termékeket a fémkereskedő ráadásul úgy próbálta meg a vámhatóság elől eltitkolni, hogy azokat fémhulladékként vette nyilvántartásba - tette hozzá a hivatal.

A pénzügyőrök ezt követően átvizsgálták a telephelyet és összesen 5500 kg mennyiségű úgynevezett "érzékeny" terméknek minősülő csatornafedelet, vízelvezető rácsot, ipari elosztó szekrényt és tűzcsapot találtak, amelyeket azonnal lefoglaltak. A fémeszközökről sem a leadó személy, sem a telephely tulajdonosa nem rendelkezett az átvételére vonatkozó vámhatósági engedéllyel.

A fémkereskedővel szemben fémigazgatási eljárás indult és a kiszabott bírság akár a 2 millió forintot is elérheti. Ezen kívül a pénzügyőrök ismeretlen tettes ellen lopás és orgazdaság bűntett elkövetése miatt feljelentést tettek a rendőrségen.