Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A vállalkozókhoz hasonlóan a magánszemélyeket is felmenti a büntetőkamatok kifizetése alól a kormány, ha 2016 márciusáig kifizetik tartozásaikat és a késedelmi kamatokat az állami kincstárnak - jelentette a Mediafax.

A hírt Eugen Teodorovici pénzügyminiszter jelentette be. Mint mondta, a pénzügyi amnesztia bármilyen jellegű adóhátralékra vonatkozik, beleértve a bérbeadás vagy szerzői jogok után kifizetendő illetékeket is.

A pénzügyminiszter nem zárta ki, hogy a késedelmi kamatok egy részének kifizetése alól is felmentik a törlesztő magánszemélyeket - írta a bukaresti Új Magyar Szó.

A kormány sürgősségi rendeletbe foglalná a pénzügyi amnesztiát. A tervezet szerint nem kell büntetőkamatot fizetniük azoknak a cégeknek, amelyek szeptember 30-áig nem fizették ki az adókat és illetékeket, ha március 31-éig az államnak járó hozzájárulásokat, június végéig pedig a késedelmi kamatokat is leróják. A másik feltétel az lenne, hogy a büntetőkamat eltörlésére vonatkozó kérés leadásának pillanatában minden adóbevallást be kell nyújtani.