Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Két vádiratot nyújtott be csütörtökön kiemelt jelentőségű ügyekben összesen 53 vádlottal szemben a Központi Nyomozó Főügyészség. V. László és egyik társa mindkét ügyben vádlott. A KNYF Korrupció Elleni Ügyek Osztályán rendőrök és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai bevonásával alakult nyomozócsoport 2012. február óta széles körben folytatott nyomozást, a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján - írja közleményében Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF).

A bűnszervezetben, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatti ügyben 33 vádlottal szemben emelt vádat a KNYF a Fővárosi Törvényszéken, közülük 9 személlyel szemben a bűnszervezetben történt elkövetés miatt is történt vádemelés.

A bűnszervezetben, vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatti ügyben a KNYF 22 vádlottal szemben emelt vádat a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsánál, közülük 9 személy ellen bűnszervezetben történt elkövetés miatt is történt vádemelés.

331 bűncselekmény elkövetése a vád

A két vádirat alapján összesen 331 bűncselekmény elkövetése róható a vádlottak terhére. A legsúlyosabb bűncselekmények elkövetőire 5 évtől 25 évig terjedő szabadságvesztés büntetés szabható ki. A vádlottak között 7 volt rendőr, köztük 5 volt vezető beosztású rendőrtiszt, volt tűzoltó százados, pénzügyőr főhadnagy, egy önkormányzat köztisztviselője és egy közegészségügyi felügyelő található. Jelenleg V. László vádlott előzetes letartóztatásban van és 4 vádlott lakhelyelhagyási tilalom alatt áll - áll a főügyész közleményében.

Mint ismert, Vizoviczki László nagyvállalkozó mintegy negyven diszkót és mulatót működtetett, köztük a Hajógyári-szigeten is.