A NAV pénzügyőrei másodszor jártak Vecsésen ugyanannál a magánszemélynél, akitől tavaly több mint 2,5 tonna vashulladékot koboztak el illegális fémkereskedelmi tevékenység miatt - közölte a hatóság. Az illető akkor fémigazgatási bírságot is kapott, több mint félmillió forintot. A mostani ellenőrzéskor a pénzügyőrök az udvaron és a melléképületekben ismét, közel két tonna fémhulladékot és félig már szétbontott különféle háztartási gépeket, de még két darab - a fémhulladékok mérésére szolgáló - tolósúlyos mérleget is találtak.

Az ingatlan tulajdonosa elmondta, hogy főként lomtalanítások alkalmával gyűjtötte össze a fémhulladékot, viszont fémkereskedelmi engedéllyel nem rendelkezett. A vizsgálat megállapította, hogy az ellenőrzött személy a fémhulladékokat készpénzért értékesítette magánszemélyek részére.

A pénzügyőrök illegális fémkereskedelmi tevékenység miatt az udvaron talált megközelítőleg 2 tonna fémhulladékot lefoglalták és fémkereskedelmi törvénysértés miatt eljárást indítottak, de mivel a hulladékok gyűjtését, tárolását és ártalmatlanítását is engedély nélkül végezte, ezért még hulladékgazdálkodás megsértése bűncselekmény elkövetése miatt is felelnie kell. Az engedély nélkül folytatott illegális tevékenység miatt közel 400 ezer forint bírság kiszabása várható.