Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Már Vida Ildikó távozása után lehetett arról tudni, hogy a NAV-ot átszervezik, az adóügyek az NGM-hez kerülnek, amit egy önálló államtitkárság felügyel. A változások január elsején lépnek majd életbe, a végső döntést a kormány hozza meg a szervezet átalakításáról, de Varga már hétfőn bejelentette Tállai érkezését - írja a 24.hu.

A miniszter akkor úgy fogalmazott, a politikus rendelkezik azokkal a szakmai tapasztalatokkal, amelyek alkalmassá teszik őt az átalakítás és a későbbi működés felügyeletére. Az elérhető önéletrajza szerint Tállainak közgazdász, üzemgazdász, adótanácsadó és könyvvizsgáló végzettsége van, tanulmányait a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán folytatta.

Nyelvtudást azonban nem tüntetett fel sehol, a portál a Nemzetgazdasági Minisztériumtól megtudta: azért nem, mert nincsen nyelvvizsgája. Márpedig Vida Ildikó korábbi NAV-elnök egyik legemlékezetesebb pillanata az volt, amikor André Goodfrienddel próbált beszélni, de inkább tolmácsot kért. Amikor erről megkérdezték Tállait, azon kevesek közé tartozott a Fideszben, akik megvédték Vidát: szerinte nincs feltétlenül szüksége a nyelvtudásra, mert Magyarországon a magyar nyelv törvényei szerint adóznak.

A 24.hu Információi szerint Tállai jobbkezeként érkezik az adóhatóság közvetlen szakmai vezetőjének Pankucsi Zoltán, jelenlegi adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkár. Hornung Ágnes pénzügypolitikáért felelős államtitkári kinevezése is összefügg azzal, hogy Tállai veszi át az adóügyeket. Pankucsi is, Hornung is beszél angolul, utóbbi több uniós intézménynél is dolgozott már, saját bevallása szerint magas szintű angol nyelvtudással rendelkezik.