A szelvényvágás napján a bankpapírok vezetésével gyengült a Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe, a forgalom átlagos volt. A hangulatot rontotta a forint megbotlása is, a vezető papírok közül csak a Mol tudott kicsit javítani.

A csütörtöki kereskedést 19 346 ponton fejezte be a BUX index, ez 0,2 százalékkal volt alacsonyabb a szerdai értéknél. A forgalom megfelelt az átlagosnak, abban sem volt változás, hogy az OTP járt az élen 6 milliárd forint feletti üzletkötésével. Mellette csak a Mol tudott egymilliárd fölé menni.

A vezető részvények többsége visszaeséssel fejezte be a napot, csak a Mol lógott ki a sorból 0,1 százalékos felfelé araszolásával, ami 16 310 forintos záró árfolyamot eredményezett. A nap vesztese az OTP lett, mely 2,85 százalékkal, 5081 forintig zuhant, miközben a Magyar Telekom papírjaiért minimális gyengülés után 359 forintot fizettek. A bankpapírok esetében az 5033 forintos napközbeni mélypont közelített az ötezer forintos lélektani határhoz. Az esésben egyébként nem kis szerepet játszott a 2012-es osztalékszelvény levágása, hiszen ezzel kikerült a több mint 120 forintos részvényenkénti kifizetés az árfolyamból. A majdnem 150 forintos bukás azonban arra utal, hogy nem csak erről van szó, az elmúlt napokban már több elemző felvetette, hogy talán túl gyors volt az 5000-es szint átugrása.

A gyógyszergyártók piacán is megtorpant az utóbbi hetekben tapasztalt emelkedés, hiszen a Richter 0,2 százalékkal, 35 400 forintig esett vissza, míg az Egis 0,9 százalékos bukással, 20 705 forinton állt meg.

Jó napja volt az első gyorsjelentését közlő Appeninn-nek, mely viszonylag élénk forgalom mellett 15 százalékos ugrást mutatott. A másik oldalon a Biomedical állt 19,6 százalékos zuhanásával, melynél nagyobbat csak a Pannon-Flax esett azok után, hogy kedden bejelentette egy leányvállalatának csődjét.