A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felügyelete alá tartozó Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF, régi nevén Központi Szolgáltatási Főigazgatóság) május végén új keretmegállapodást kötött irodabútorok szállítására. (A KEF feladata a költségvetési szervek központosított közbeszerzéseinek lebonyolítása, valamint a minisztériumok és háttérintézményeik ellátása.) A főigazgatóság másfél évre, nettó 4,5 milliárd forint keretösszegben állapodott meg kilenc nyertes ajánlattevővel, összesen tizennégy céggel − derül ki a KEF honlapjáról. A nyertes szállítók: a Linea Bútor Kft., a Gyulai Fafém Bútor Zrt., a Kemabo Kft. és a Szatmár Bútorgyár Kft. közös ajánlattevőként, a Garzon Bútor Kft., az Orako-Ekler Zrt. a Bravosincord Irodabútor Kft.-vel és a Sellaton Design Bútoripari Kft.-vel közösen, az IBC Orbán Irodastúdió Kft. és az Impala Bútorkereskedő Kft. közös ajánlattevőkkel, a Balaton Bútor Kft.-vel, a Falco-Soporon Kft. és a Mezőkövesdi Bútoripari Kft. közös ajánlattevőkkel, valamint a Telmex - Nowy Styl Zrt.-vel.

Ezektől a cégektől rendelhet és vásárolhat majd irodabútorokat a központosított közbeszerzés hatálya alá tartozó és a rendszerhez önként csatlakozó mintegy ezer költségvetési szervezet. A finanszírozás uniós alapokból is történhet.

A bútorgyártóknak biztos megrendelést jelent a központosított közbeszerzés keretében szállítani. A főigazgatóság legutóbb 2008 novemberében kötött irodabútor-keretszerződéseket két és fél évre, nettó 7,25 milliárd forint keretösszegben. Az előző tenderhez képest változás, hogy az idei beszerzésen nem szereztek be közép- és felső vezetői kategóriába sorolt bútorokat.

A nyertes szállítók (kategóriánként)
Fa-fém kombináció, egyszerű ügyintézői kategória
Linea Bútor Kft.
Gyulai Fafém Bútor Zrt.
Kemabo Kft. és Szatmár Bútorgyár Kft. közös ajánlattevők
Fa-fém kombináció, emelt szintű ügyintézői kategória
Garzon Bútor Kft.
Orako-Ekler Zrt., Bravosincord Irodabútor Kft. és Sellaton Design Kft. közös ajánlattevők
IBC Orbán Irodastúdió Kft. és Impala Bútorkereskedő Kft. közös ajánlattevők
Fém-fa kombinációjú, emelt szintű ügyintézői kategória
Balaton Bútor Kft.
Falco-Soporon Kft. és Mezőkövesdi Bútoripari Kft. közös ajánlattevők
Telmex - Nowy Styl Zrt.