Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A napokban dől el, hogy a következő években milyen stratégiát választ a Bonafarm-csoport, persze a legnagyobb energiát a sertéságazat fejlesztésére fordítjuk − mondta Csányi Attila, a cégcsoport vezetője. A tervek között szerepel, hogy Romániában közel 2700 hektár földterületet vásárolnak. A Dél-Dunántúlra tervezett vágóhíd kiviteli terveinek elkészítéséhez, a technológia megválasztásához már most szükséges eldönteni, hogy milyen piacokon, mely termékekkel akar vagy tud megjelenni a társaság. A döntést követően a jövő év első felében elkészülhetnek a vágóhíd kivitelezési tervei, majd az év második felében elindulhat az építkezés is. Ezt követően nekiláthatnak a Pick új, Szeged környéki üzemének tervezéséhez − mondta Csányi Attila. Utóbbi esetében egyelőre még keresik az optimális helyszínt.

Ezzel párhuzamosan megkezdődik a sertéstenyésztési integráció megerősítése is annak érdekében, hogy a 2015-re teljes kapacitással működő vágóhidat − ami előreláthatólag egy műszakban évi 800 ezer−egymillió, a második műszak beindulása után pedig kétmillió sertés feldolgozására lesz képes − el tudják látni a szükséges alapanyaggal. Ez a csoporton belül előállított évi 300 ezer sertés minimum megduplázását jelenti.

Szintén a 2013-as év nagy kihívása lesz a Pick húsértékesítési csoportjának összeállítása, mivel bármely exportpiacon csak nagyon komoly helyi értékesítési és marketingtudással lehet érvényesülni − mondta Csányi Attila. Komoly figyelmet fordítanak a belpiaci értékesítésre is: hosszú távú szállítási megállapodást szeretnének tető alá hozni a Tescóval és a Sparral is a piacról kivonult feldolgozók kapacitásának pótlására. A Sparral már megkötötték a szerződést a lánc saját feldolgozóüzemének félsertéssel való ellátásáról, a Tescóval pedig még tárgyalnak arról, hogy kisebb volumenben védőgázas csomagolású, saját márka alatt forgalmazott termékeket szállítsanak. Ez évben várhatóan nem tudják teljesíteni a csoportszinten tervezett nullszaldós eredményt, mivel a tervhez képest 30 százalékos elmaradásban vannak.