A Szeviép Zrt.-t a felszámolásba terelő bankok egyelőre pénzük töredékéhez jutottak hozzá. A két évvel ezelőtt indult felszámolási eljárás alatt a cég eszközeinek értékesítéséből mindössze 1,4 milliárd forint folyt be − ez éppen tizede a céggel szembeni követeléseknek. Marjasné Endrédi Zsuzsa felszámolóbiztos lapunknak elmondta, hogy a cég 9,5 milliárd forintos mérlegfőösszegéből 2,6 milliárd forint bizonyult reális értéknek, s ebből folyt be eddig 1,4 milliárd a felszámoló céghez. Az eszközök és gépek eladása mellett 370 milliós forgalmi adót tudtak visszaigényelni, de a követelések behajtása csak lassan halad, ezért valószínű, hogy a felszámolási időszakot újabb egy évvel meg kell hosszabbítani.

Az eddig befolyt pénzből 250 milliót a bérek kifizetésére, 750 milliót pedig a jelzáloggal fedezett banki hitelekre fordítottak, ami azt jelenti, hogy a beszállítók és alvállalkozók aligha jutnak pénzükhöz. Vélhetően ugyanez történik a céget "bedöntő" CIB Bankkal is, mert a többi pénzintézettel ellentétben az általuk nyújtott kölcsön nem volt biztosított, így a felszámolásból befolyt pénzből aligha részesedhetnek.

A 2010-es állapot szerint az alvállalkozók 5 milliárd forint kinnlevőséget tartanak nyilván, aminek 40 százalékát fizette volna ki a Szeviép, ha sikerül csődegyezséget kötni. A bankoknak 50 százalékot ajánlottak, amelyet a pénzintézetek a CIB kivételével elfogadtak volna. A csődegyezséget ez utóbbi hiúsította meg, és az már biztos, hogy minden hitelező és alvállalkozó rosszabbul járt így. A Szeviép-holding ellen indított felszámolási eljárást követően perek tucatjai kezdődtek. A felszámolást végző Cash & Limes adatai szerint jelenleg is 22 per és 30 peren kívüli eljárás folyik az ügyben, s ezek még évekig elhúzódhatnak.

Az 1,1 milliárd forintos jegyzett tőkéjű Szeviép az ország déli felének legjelentősebb építőipari cége volt. Konzorciumi tagként részt vettek az M43-as autópálya építésében és a szegedi 1. számú villamosvonal felújításában is. A felszámolási eljárás kezdetekor a cég 379 partnerének tartozott 10,9 milliárd forinttal.