A kastélyprogram folytatásaként is értékelhető, hogy az MNV Zrt. vagyonkezelésre hirdette meg az 1774−1778 között épült késő barokk, copf stílusú noszvaji de la Motte kastélyt, amelyet a Szepessy család építtetett, s a történetírók szerint Fellner Jakab vagy maga a kivitelező, Povolni János tervezett. A kastélyt többszöri tulajdonosváltást követően 1945 után államosították, ezután hosszú évekig üresen állt, állaga leromlott. Később az épületbe üdülő, majd továbbképző központ költözött, ekkor üvegfolyosóval csatlakoztatva szállodát építettek hozzá.

Ma üresen áll, és látogatni sem lehet, pedig adottságai kulturális, turisztikai, oktatási célra, illetve konferenciarendezvények szervezésére is alkalmassá teszik. A kastély és a hozzá kapcsolódó épületek jó állapotúak, a működéshez az MNV becslései szerint mintegy nyolcszázmillió-egymilliárd forint értékű beruházásra lenne szükség − tájékoztatta a vagyonkezelő a Napi Gazdaságot. Az épület fenntartása jelenleg havonta 600-800 ezer forint kiadást jelent az MNV Zrt.-nek.

Forgalmiérték-becslés nem készült az ingatlanra, mivel a kulturális örökség védelméről szóló törvény  szerint kizárólagos állami tulajdonban tartandó műemlék, vagyis állami tulajdonból ki nem adható (piaci értéket nem képvisel), ezért a pályázat sem értékesítésről, hanem vagyonkezelésbe adásról szól. A minimális évi vagyonkezelési díj kétmillió forint, amely mellé egy beruházási, megvalósíthatósági, illetve üzleti tervet is be kell nyújtania a jelentkezőnek.

Mint azt az MNV közölte, a kastély iránt a pályázati felhívás közzététele előtt is volt érdeklődés, azóta pedig már több dokumentációt értékesítettek a potenciális érdeklődőknek. Jelenleg az MNV Zrt. portfóliójában hat-nyolc olyan kastély szerepel, amelyek hasonló hasznosítása várható egy kastélyprogram keretében. Információink szerint összességében országszerte mintegy 300, jellemzően leromlott állapotú kastély található.