Több milliárd forintot költ a közeljövőben a Magyar Posta (MP) Zrt. különböző beszerzésekre. Ennek köszönhetően megújul  a társaság szkennerparkja és a postások is új ruhát kapnak. A Posta közbeszerzési eljárás keretében és azon kívül is vásárol, hiszen kettős alanyisággal rendelkezik, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy tevékenységtől függően az általános alanyi körben és a különös ajánlatkérői körben is bonyolíthat közbeszerzéseket − jegyezte meg Hüse Marianna, az MP szóvivője a Napi Gazdaságnak.

A Közbeszerzési Értesítőben szereplő információk szerint a Posta például a bizonylatfeldolgozó rendszer felújítására 1,6 milliárd forintot fordít. Egy másik, szintén csaknem kétmilliárd forintos tétel a hálózati rendszer szoftvertámogatására fordított összeg. Emellett 450 millió forintért vásárol nyomtatót, s a közbeszerzési eljárás tanúsága szerint nyomtatási kellékanyagokra 237 millió forintot, irodai papírokra pedig 266 millió forintot költ. Ruházatra is több mint 360 millió forintot fordít, míg zsákokra 47 milliót. Mindezeken túl nagy értékű beszerzései vannak folyamatban,  például 3120 csekkszkennert és egy önborítékoló gépet is beszerez.

A szóvivő elmondta, hogy ezek a beruházások részben az üzleti fejlesztések részét képezik, melyek elengedhetetlenül fontosak ahhoz, hogy a társaság minél magasabb szintű szolgáltatást nyújtson és sikeresen felkészüljön a 2013. évi postai liberalizációra, (ehhez is szükséges például az említett csekkszkenner). Másrészt törvényi és jogszabályi előírások miatt szükségesek a vásárlások, ezért kell tehát a több mint 360 millió forintot munkaruhára költenie a társaságnak. A Posta beszerzései két forrásból, beruházási és  költségkeretből valósulnak meg. Ezek a beszerzések szerepelnek az üzleti tervben.