A Coin kivonulásáról pletykálnak a piacon, amit alátámaszt, hogy a Dorottya Palotában működő áruházban nem látszik a polcokon új árukészlet. A jól értesültek szerint áprilisban bezárják az üzletet, az ingatlanszakemberek azonban arról nem hallottak, hogy a bérlő fel is mondaná a szerződést, ami viszont megkérdőjelezi a márka kivonulásáról szóló híreket.

Elemzők szerint a Coin esetleges kivonulása nem lenne meglepetés, a lánc olasz ügyvezető igazgatója azonban 2009-ben impozáns itthoni tervekről, új egységek nyitásáról beszélt. Az áruház kialakítása 3 millió euróba került (akkori árfolyamon 800-900 millió forintba), amit egy kisebb lejtmenet után nem szoktak veszni hagyni.

Kereskedelmi elemzők szerint nem lett volna rossz ötlet a Coin megjelenése a Dorottya Palotában, ha a márkanév (a Coin és az alacsonyabb árfekvésű OVS) Budapest más pontjain is megjelenik.  A 2009-es nyitás ugyanakkor a jelek szerint nem volt szerencsés, a várakozások ellenére a piac összezuhant, csak az élelmiszer-kereskedelem tartotta magát, az iparcikkek piaca lényegében összeomlott. Ráadásul a Coin 13. külföldi áruháza volt a budapesti, amit nem követett újabb nyitása.