A szlovák ESET 16 vetélytársát utasította maga mögé az AV-Comparatives adathalászatról szóló jelentés szerint, ezzel elnyerve az "Advanced+" fokozatot. A tesztek eredménye szerint az ESET Smart Security 99 százalékban blokkolja az adathalász weboldalakat és nem ad téves riasztást sem.

Az adathalászat a kiberbűnözők igazi pestisszerű fegyvere lett, amivel bizalmas adatainkat szerzik meg online közösségi életünket kihasználva − mondta Béres Péter, az ESET magyarországi disztribútora, a Sicontact Kft. vezető it-tanácsadója.

A tesztelők azt a gyakori helyzetet szimulálták, amikor a felhasználónak az általa használt biztonságtechnológiai termék adathalászat elleni védelmére kell támaszkodnia. Az adathalászok különböző dolgokat céloznak meg: személyes adatokat, PayPal bejelentkezési adatokat, online banki ügyintézés adatait és hitelkártyaadatokat, e-mail-postafiókok és közösségi oldalak adatait, online játékok, illetve egyéb online szolgáltatások jelszavait.

Az AV-Comparatives augusztusi vizsgálatában az ESET Smart Security 6-os változatát tesztelték, azonban nemsokára érkezik a 7-es verzió, amely a rosszindulatú programok elleni még fejlettebb védelmet − benne az adathalászat elleni javított modullal − és jobb rendszertisztítást kínál.