Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Töröcskei István
Agrárgazdaság, pénzügyek, média

Becsült vagyon: 13,7 milliárd

Az ületi életből − legalábbis egyelőre − az államigaz­gatásba, a pénzügyi szektor speciális területére igazolt. Bár a kormányváltás után több posztra javasolták és hívták, de sem a gazdasági minisztériumba, sem a jegybankba nem ment, az Államadósság-kezelő Központ vezetésének azonban, úgy tűnik, nem tudott ellenállni. Szakmai tapasztalatai ezen a téren az egykori jegybankhoz kötődnek. 1973-ban az MNB-ben kezdett dolgozni, itt − egy londoni kitérő után − a rendszerváltásig tevékenykedett. Kinevezésével egy időben üzleti érdekeltségeinek vezetéséről is lemondott. A pénzügyi szektorban az elmúlt években átalakította portfólióját: az Equilor Befektetési Zrt.-ben lévő részesedését eladta, az SPE Bankot az érdekeltségébe tartozó T & T Ingatlanforgalmazó és Vagyonkezelő Zrt. (T&T), valamint a Terra-Danubia Szolgáltató Zrt. vette meg. Az egykori Helikon bankot, amely ma Széchenyi Bank néven működik, 2009-ben vásárolta meg. A legnagyobb magyar nevét viselő pénzintézet a takarékszövetkezeti háttérre kíván építeni, akárcsak Demján Sándor Gránit Bankja.

Pontosan egy évtizede lépett be az agrárszférába, amit bizonyára nem bánt meg, hiszen az egykori gödöllői tangazdaság jelentős profitot termel.
A Töröcskei család a székhelyének tekinthető Balaton-felvidéken szőlővel és Dörgicse környékén jelentős földterülettel is rendelkezik.

A Pro-Aurum Zrt.-n keresztül lépett be a média világába. Érdekeltségi körébe tartozott a Magyar Nemzet című napilap, a Hír Tv és a Lánchíd Rádió, továbbá résztulajdonos az alternatív energiatermelésben érdekelt PannErgy energetikai társaságban.

2010
11,9 milliárd forint
2011
12,9 milliárd forint