A XVII. kerületi Rákosmente önkormányzata keretmegállapodást kötött mélyépítési feladatok ellátására a Duna Aszfalt Út- és Mélyépítő Kft.-vel, a szerződés értéke nettó 50 millió és 3 milliárd forint közötti − derül ki a Közbeszerzési Értesítőből. A nyílt eljáráson, két pályázó közül kiválasztott cég feladata lesz három éven át a kerületben a közhasználatú létesítmények építése, fenntartása, javítása és fejlesztése. A tevékenységek része az útépítés és -felújítás, a járda- és kerékpárút-építés, a csapadékvíz-elvezetés, a fakivágás, a növénytelepítés, a közvilágítás kiépítése és felújítása, a közművezetékek építése és kiváltása, a köztéri bútorok telepítése, valamint az esetleges tervezési feladatok elvégzése.

Árvízvédelmi munkában is közreműködhet a Duna Aszfalt, a Tiszavirág Konzorcium nyerte meg ugyanis − a konzorcium vezetője a Kötiviép'B Közép-Tisza Vidéki Vízépítő és Telekommunikációs Kft., tagja pedig a Duna Aszfalt és a "Hídépítő Speciál" Vízi és Robbantási Munkák Kft. − a Közép-Tisza Vidéki Vízügyi Igazgatóság közbeszerzését, amelyet Szolnoknál a jobb parti árvízvédelmi szakasz fejlesztésére írt ki. A szerződés értéke nettó 1,652 milliárd forint, az építést a Környezet és energia operatív program keretében uniós támogatásból finanszírozzák. A nyílt közbeszerzési eljáráson csak egy ajánlat érkezett be.

A Duna Aszfalt a közelmúltban nettó 46,5 milliárd forintos ajánlatával győzött az M43 autópálya Makótól az országhatárig tartó szakaszára kiírt közbeszerzésen is, az eljáráson a Közgép Zrt. konzorciumát előzte meg (Napi Gazdaság, 2012. augusztus 24.). Azóta a Népszabadság arról számolt be, hogy az egyik vesztes cég megtámadta a döntést és a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz fordult jogorvoslatért.