Biztosítási termékeket - kockázati életbiztosítást, balesetbiztosítást és jövedelembiztosítást - is kínál a júliustól ügyfeleinek a Budapest Bank. A piacon elérhető közvetített biztosítási termékekhez képest a társaság magas biztosítási összeget - 2-5 millió forint közötti induló haláleseti szolgáltatást - kínál, ráadásul az  életbiztosításhoz nincs szükség orvosi vizsgálatra illetve egészségügyi kérdőív kitöltésére, a balesetbiztosítás pedig akár a család minden tagjára kiterjeszthető.

A biztosítási csomag megalkotását az indokolta, hogy a felnőtt magyar lakosság 80 százaléka semmiféle megtakarítással, befektetéssel nem rendelkezik, így ha valamely  családtag jövedelme tartósan kiesik, akár az egész háztartás a csőd szélére sodródhat, veszélybe kerülhet a napi megélhetés, lakhatás is.

A Budapest Bank stratégiai partnerei a biztosítási termékek esetében az élet- és balesetbiztosítás esetében az ING, míg a jövedelembiztosítosítást a Cardif Biztosítóval együttműködve kínálja a bank. Gémes Imre, a Budapest Bank biztosítási vezetője elmondta, a pénzintézet által kínált élet-, baleset- és jövedelembiztosítás a Budapest Bank folyószámlával, hitelkártyával vagy befektetési kártyával rendelkező ügyfelei számára alacsony havidíjért vehető igénybe, igénybevételük pedig sok szempontból jóval egyszerűbb, mint egy átlagos biztosításé.