Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Felvételi Biztosítás keretében a társaság 1995 forintos egyszeri díjért 30 ezer forintos "kártérítési összeget" fizet annak a jövő nyáron felvételizőnek, akinek nem sikerül egyetlen megjelölt felsőoktatási intézménybe sem bekerülnie.

A konstrukciónak kemény feltételei vannak. Jövendőbeli ügyfél csak az lehet, aki 2012-ben érettségizik, de kitétel az is, hogy első helyen alap- vagy egységes, osztatlan képzésre jelentkezik. A biztosító a szolgáltatás feltételeként − a 30 ezer forintos fájdalomdíj kifizetése fejében − azt szabja meg, hogy a diák a jelentkezési lapon első helyen megjelölt intézmény és  szak ponthatárának 90 százalékát, de minimum 240 pontot érje el. Kizárás jár azért is, ha a diák bármely, a listán hátrébb megjelölt egyetemre, főiskolára felvételt nyer vagy pótfelvételin jár sikerrel. A felvételin elbukóknak jövő szeptemberben kell igényelniük a kártérítést.

A korlátozások sokak szerint komolyan csökkenti azok számát, akiknek érdemes egyáltalán gondolkodniuk a biztosításról. Azt ugyanakkor kevesen értik, miért zárja le a december 15-től elérhető biztosítás értékesítését jövő év február 15-én a Köbe. Ésszerű magyarázatnak tűnik, hogy a társaság el kívánja kerülni a zsúfolt szakokra felvételizők jelentkezési számok alapján esetlegesen meginduló rohamát, az azonban már ma is borítékolható, hogy melyek lesznek a kiemelt érdeklődéssel kísért, magas ponthatárú szakok.