Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A fejlesztő közleménye szerint legutóbbi bejárásukon a fővárosi önkormányzat illetékesei többek között a lábtörlők meglétét ellenőrizték, mivel ezek esetleges hiánya - véleményük szerint - akadályozza a CET műszaki átadás-átvételét. Továbbá, nehezményezték, hogy az általuk elfogadott belsőépítészeti koncepció szerint csupaszon hagyott, eredeti 19. századi újrafelhasznált téglákból épített falakról hiányzik a vakolat. A lábtörlőket megtalálták, de a pohár betelt - fogalmaz a közlemény, a Porto Investment nem vár tovább és felmondta a fővárossal kötött szerződését.

Ezután a fővárosnak 60 nap áll rendelkezésére, hogy a súlyos szerződésszegéseit megszűntesse. Ha nem teszi, akkor több mint 10 milliárd forintot kell fizetnie a hitelező banknak és a fejlesztőnek.

Mint írják, a Porto Investment most sem számít másra, mint a főváros cinikus, valóságtól elrugaszkodott panel válaszaira, amely szerint "mindenért a fejlesztő a hibás és hogy az ők ezt már régen megmondták..." Ez most azonban nem lesz elég, a Porto a projekt cserbenhagyása helyett kész megvédeni az igazát akár nemzetközi bíróság előtt is. Sőt, a Porto Investment a projektben résztvevő összes fél és a fővárosi önkormányzat érdekeinek védelmében a napokban újabb büntetőfeljelentést tesz különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja és különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés kísérletének gyanúja miatt.

Ha a főváros vezetése továbbra is kitart eddigi hozzáállása mellett, akkor a hosszú pereskedés a CET várva-várt megnyitását évekkel elhalaszthatja majd - hangsúlyozzák.