Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

csúszik a Fidesz budapesti, Lendvay utcai székházának a felújítása. Az a legvalószínűbb, hogy azt október végén adják át - tudta meg a Népszabadság Kubatov Gábortól, a kormánypárt ügyvezető alelnökétől. Áprilisban Kubatov a Magyar Hírlapnak még azt mondta: "szeptember végére el kell készülni a munkával. Ez azt jelenti, hogy mindössze hat hónapja van az építőnek".

A Fidesz-székházon olvasható tábla szerint az átadás tervezett határideje november eleje.

Azt, hogy ehhez képest miért csúszik a székházfelújítás befejezése, illetve hogy miért az Orbán Viktor által személyesen kezdeményezett népszavazás a "határkő", a kormányoldal egyik politikusa azzal magyarázta: "Nyilván, mert ilyen ütemben haladnak az építkezési munkálatok".

Másrészt viszont nem szeretnék borzolni a kedélyeket a referendum előtt egy "csillogó" Fidesz-székház átadásával - jegyzi meg a napilap. A felújítást a milliárdos Garancsi István cége, a Market Zrt. végzi 460 millió forintért. Nem írtak ki közbeszerzést, meghívásos tender volt négy magyar cég számára. A Market építette az FTC-stadiont, de Garancsi cége számára nagy biznisz a jövő nyári vizes világbajnokság helyszíneinek, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem sportcsarnokának a felépítése is.

A Fideszben annak a lehetőségét is szeretnék kizárni, hogy esetleg valamelyik ellenzéki erő a Lendvay utcai székház elé szervezzen a népszavazás előtt kormányellenes demonstrációt - olvasható a lapban.