Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egy jól működő otthonteremtési rendszer a gyermekvállalást is ösztönzi. Mivel a gyermekek megsokszorozzák a szülők erejét, a gyermekek nemzedéke pedig az ország erejét, az otthonteremtési program megvédését a legfontosabb ügyek között tartja számon a kormány - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a BabaMama Expón.

Eddig mintegy 240 ezer családnak segített a családi otthonteremtési kedvezmény (csok). A csok indítása óta mintegy 60 ezren igényelték a támogatást több mint 160 milliárd forint értékben. Az idei első három negyedévben az előző év azonos időszakához képest 52 százalékkal több, összesen nyolcezer új lakás épült - írta az MTI.

2018 a családok éve lesz, a kormány a GDP közel öt százalékát fogja családtámogatásra fordítani - mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

A héten megjelent kormányrendelet szerint 2018. januártól a harmadik vagy további gyermekek vállalása esetén egy-egy millió forintot elengednek a meglévő, lakáscélú vagy nem lakáscélú jelzáloghitelekből. A jövőben felvett jelzáloghitelek esetén csak a lakáscélúakra vonatkozik az elengedés. Az új támogatási formára a jövő évi költségvetésben 17 milliárd forintot különítettek el, azonban a keret felülről nyitott.

Az ellenzéki pártok által visszatérően javasolt bérlakás-programot érintő újságíró kérdésre Novák úgy válaszolt:

a magyar emberek ragaszkodnak a saját tulajdonú otthonhoz, a kormány ezért ennek megszerzésében igyekszik segítséget nyújtani.

Címlapkép forrása: Pixabay.com