A kormány 2018. március 15-ére tűzte ki a Liget Budapest projekt megvalósulását. A csütörtöki Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat támogatja, hogy a beruházás keretében a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum épületét az eredeti állapotának megfelelően állítsák helyre; ennek szakmai előkészítésével a kormány az emberi erőforrások miniszterét bízza meg.

A dokumentum kitér arra is, hogy a kormány Liget Budapest projektet a 2014-2020 közötti európai uniós tervezési és programozási időszak kiemelt beruházásának tekinti, valamint felhívja a nemzetgazdasági minisztert, hogy a Magyarország számára elérhető uniós források felhasználása keretrendszerének kialakítása során vegye figyelembe a megvalósításhoz szükséges költségigényt.

A projekt keretében öt új múzeumépületet létesítenének a Városligetben, a megvalósítás tervezett összköltsége 75 milliárd forint (a Városliget felújításával ez az összeg akár a duplájára nőhet). A megvalósításra februárban írt ki - három éves előkészítő munka után - nemzetközi tervpályázatokat a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. a Szépművészeti Múzeummal együttműködésben.

A pályaművek beérkezésének határideje május 27., a második forduló várható kezdete augusztusban lesz, a zsűri pedig a tervek szerint decemberben hirdet végeredményt. Ezt követően 2015-ben a részletes tervezés, a szükséges engedélyek beszerzése és a közbeszerzési eljárások lebonyolítása zajlik, az építkezések pedig 2016-ban indulhatnak, s az épületeket 2018-ban, még az újabb választások előtt átadhatják.