Kilenc kategóriában hirdetett győztest az iroda.hu III. Díjátadó Gáláján a szakmai zsűri. A szervezők szerint  ismét bebizonyosodott, hogy a magyar ingatlanpiacon is van igény innovatív, világszínvonalú, emberközpontú, professzionális munkahelyek kialakítására. A pályázók túlnyomó többségénél előtérbe kerültek a 21. századi munkakultúra elemei, az open space kialakítások,  az átgondolt térstruktúrában az együttműködő, funkcionálisan jól kialakított munkaállomások. Láthatóan egyre fontosabb a közösségi helyiségek harmonikus egyensúlya, valamint mind jelentősebb a színek, formák, kiegészítő elemek térszervező és esztétikai szerepe.

A környezettudatos és egészséges munkaállomások szintén egyre meghatározóbb elemei az új munkahelyi környezetnek, amelyben az ergonomikus székek és munkaasztalok, a share deskes megoldások, az igényes beltéri és kültéri növénykultúra, a természetes és mesterséges fények megfelelő aránya, a fényérzékelő és árnyékoló rendszerek kiépítése, a szelektív hulladékgyűjtés, valamint az újrahasznosított anyagok alkalmazása egyre markánsabban jelennek meg.

A győztesek

Az Év Irodája 2012 díjat az NNG Kft. (Belsőépítész: MádiLáncos Stúdió) nyerte el. Különdíjban részesült a  Procter & Gamble irodája, amelynek belsőépítésze szintén a  MádiLáncos Stúdió. Dizájn kategóriában a Bank of Georgia (Belsőépítész: Stay in Hungary, willbe design studio) irodája vitte el a pálmát. Az Év legzöldebb irodaházaként a BudaWest Irodaház  kapta az első díjat. Ugyanebben a kategóriában lett különdíjas a Citibank Arena Corner.

Az Év Üzemeltető Cége 2012 -ben a STRABAG Property and Facility Services Zrt. Az Év Irodapiaci Tanácsadója Katkó Károly, a CBRE vezető tanácsadója, az Év Irodapiaci Szereplője pedig Csukás Csongor, MRICS a BNP Paribas Real Estate vezérigazgatója. Az Év Irodaháza Közönségdíj a Residence Irodaházaké.