A partnerség egyesíti a TriGranit Management 20 éves létesítménygazdálkodási, üzemeltetési, valamint vagyonkezelési szaktudását a DI magas szintű építészeti tapasztalataival és a MultiCapital, a régió egyik legerősebb kereskedőházának szaktudásával - olvasható a TriGranit Management közleményében. A vállalatok piacvezető szerepre törekednek ezen a piacon. A joint venture megállapodásnak köszönhetően a TriGranit irodát nyit Dubajban.

A cégek egyúttal bejelentették, hogy megbízást nyertek az Egyiptom fővárosában épülő Cleopatra Mall bérbeadására. A 115 ezer négyzetméter bérbeadható, illetve 150 ezer négyzetméter összes beépített területtel rendelkező Cleopatra Mallt a díjnyertes építész, Davide Padoa tervezte.

Az épület tetőszerkezete egy sivatagi hullámhoz hasonlító, a koncepció része két sarok-torony, egy luxus hotel, egy irodaépület, továbbá egy 20 ezer négyzetméteres mesterséges tó, vízeséssel és szökőkúttal.

A cégekről

A  20 éves múlttal rendelkező TriGranit egyike a legnagyobb létesítménygazdálkodással- üzemeltetéssel, valamint vagyonkezeléssel foglalkozó közép-kelet európai vállalatoknak. Két és fél milliárd eurós díjnyertes portfóliót fejlesztett, és több mint 4 milliárd eurós, vegyes hasznosítású fejlesztésekkel rendelkezik, valamint több mint 3 milliárd euró tőke-értékű portfóliót irányít.

A DI Leasinget a Cleopatra Mall tulajdonosi igényeinek kiszolgálására hozták létre. A Design International egy díjnyertes, világméretű építészeti, design és tanácsadó cég, speciális szaktudással a design-alapú kereskedelmi építészet területén. Nevükhöz világszerte több mint 36 millió négyzetméter épített terület köthető.