Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Idén áprilisban az előző év azonos hónapjához képest mindkét építményfőcsoport termelésének volumene nőtt, az épületeké 12, az egyéb építményeké 40 százalékkal. Az épületek építésének növekedése áprilisban is elsősorban az ipari és raktárépületek, kisebb mértékben a sportlétesítmények és oktatási épületek építésének az eredménye. Az egyéb építmények esetében a termelés - az alacsony bázis mellett - az út- és vasútépítési munkák következtében bővült.

Az építőipar ágazatai közül az épületek építésének termelése 4, az egyéb építményeké 69, a speciális szaképítésé 14 százalékkal nőtt.

A megkötött új szerződések volumene az előző évihez képest 31, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 6, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 53 százalékkal emelkedett. Az egyéb építményeknél a növekedés a közlekedési infrastruktúra fejlesztésére kötött szerződések eredménye.

Az építőipari vállalkozások hó végi szerződésállományának volumene április végén 92 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbi, alacsony bázist. Ezen belül az épületek építésére vonatkozó szerződéseké 45, az egyéb építményeké 127 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban.

Az év első négy hónapjában az előző év azonos időszakához képest a termelés volumene 24 százalékkal bővült.