Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Budapest jobban áll az európai nagyvárosok versenyében, mint Magyarország az országok versenyében, és ezt ki is tudja használni, hogy segítse az ország felzárkózását - mondta Fürjes Balázs, az egyes kiemelt jelentőségű budapesti beruházások irányításával kapcsolatos ellátásáért felelős kormánybiztos a Napi Gazdaság mai ingatlankonferenciáján. Hozzátette: a költségvetés kiadási oldalához képest ezrelékekben mérhető beruházások a munkahelyteremtési és növekedési célokat is szolgálják, illetve jelzik, hogy nehéz, de nem reménytelen az ország helyzete.

Jelenleg három kiemelt fővárosi beruházás van napirenden: a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika campusának felépítése a Józsefvárosban, a Rubik-kocka ház, valamint egy 3,5-4 ezer fős konferenciaközpont. Utóbbiról leghamarabb nyár végén, ősszel várható kormánydöntés, vagyis akkor derül ki, hogy egyáltalán elindítható-e a projekt. Világos, hogy egy ekkora központ felépítéséhez állami szerepvállalás kell, mert annyit nem hoz, hogy kizárólag piaci alapon építse fel egy beruházó - hangsúlyozta Fürjes, aki szerint a működtetésben már kaphatnak szerepet magáncégek. A kormánybiztos hozzátette: Budapestnek minden adottsága megvan ahhoz, hogy globálisan az első öt, Európában pedig az első három konferenciahelyszín közé kerüljön.

Ami a Ludovika campust illeti, a szlömösödő környéken javítja majd a közbiztonságot, hogy gyakorlatilag éjjel-nappal lesz rendőri jelenlét, hiszen a rossz hírű Diószeghy utcában a rendőrhallgatók kollégiuma épül majd fel. A magyar feltalálók, tudósok eredményeit élményalapú kiállításon bemutató, az elképzelések szerint 2017-ben megnyitandó Rubik-házra nemzetközi építészpályázatot írnak ki, ami Fürjes reményei szerint - ha jól végzik el az előkészítést és a kiírást - nemzetközi építészek figyelmét is felkeltheti.