Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kormányfő által szerdán kinevezett kormánybiztos feladatai közé tartozik egyebek mellett az új FTC-stadion felépítésének, valamint az Erzsébet téri Gödör Klub és környéke végleges rendezésének irányítása és felügyelete. Feladata lesz továbbá országszerte valamennyi, hárommilliárd forintot meghaladó értékű állami beruházás előkészületének és megvalósításának a felügyelete - írta az Index cikkét idézve az MTI. Fürjes Balázs a nevesített beruházások befejezésének a pontos határidejéről nem tudott beszámolni, a várható költségekről azonban tájékoztatást adott.

A Ferencváros új, 22 ezres labdarúgó-stadionjának az építése 10-12 milliárd forintba kerül, a beruházás két év alatt fejezhető be állami pénzből. A kormánybiztos nemzeti kincsnek nevezte a Fradit, amely - mint közölte - ismét állami tulajdonba kerülhet.

A kormánybiztos szerint a Puskás Ferenc Stadion újjáépítése egy nehezebb és drágább beruházás, annak kapcsán át kell gondolni a 16 hektáros terület jövőjét. Fürjes Balázs egy tízéves fejlesztési terv kidolgozását tartaná reálisnak.

Konferenciaközpontot építenének a Demján-fejlesztések mellé

Az Erzsébet téri Gödör Klub beruházását - ott egyebek mellett egy szerkezetkész, ám használaton kívüli színházterem is található - az elmúlt 9 évben nem fejezték be. A tervek szerint 2013 második felére fejeződhet be az építkezés, amely várhatóan másfél milliárd forintba kerül. A kormánybiztos reményét fejezte ki, hogy a kivitelezés alatt nem kell bezárni a létesítményt.

Fürjes Balázs tervei között szerepel egy 4-5 ezer férőhelyes konferenciaközpont felépítése is. A várhatóan a Művészetek Palotája környékén felépítendő komplexumot részben uniós, részben állami forrásból valósítanák meg, de megvizsgálják a magántőke bevonásának a lehetőségét is - tette hozzá a kormánybiztos.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemre 15-20 milliárd forint megy

Közlése szerint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem 2012 januárjától működik majd. A józsefvárosi Ludovika campusba a tervek szerint 2013 őszén költözhet be a közigazgatás-tudományi kar, míg egy évvel később várhatóan a rendészettudományi kar is birtokba veheti az épületet. A beruházás harmadik ütemében épülne meg a kollégium. Fürjes Balázs hozzátette: a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem a jelenleg is használt épületben marad, ám szervezetileg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem részévé válik. A beruházás első két üteme várhatóan 15-20 milliárd forintba fog kerülni.

Kitért arra, hogy a Magyar Természettudományi Múzeum kiállítótere a jelenlegi helyén marad, de az intézmény adminisztrációja várhatóan új helyre költözik. Mint jelezte, a részletekről szintén a jövő héten tárgyal a Ludovika épületegyütteséhez tartozó múzeum főigazgatójával.