Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Sem a helyszín -  a nagy plázák közelsége - , sem a divatmárkák jelenlegi készletezési politikája  -  a kereskedők egyre hatékonyabban rendelnek árut, outletbe való mennyiség egyszerűen nem  marad - nem kedvezett igazán a Róbert Károly körúti outlet divatáruház megnyitásához - mondta lapunknak Csörgő Anita, a CBRE kiskereskedelmi divíziójának vezetője. Jelenleg egy nagy bérlővel tárgyalnak az épület üresen álló területeinek hasznosításáról, a nemzetközi bútor és lakberendezési cikkeket forgalmazó kereskedőnek ez lenne az első budapesti üzlete, egyelőre ugyanis csak vidéki városokban van jelen az országban.

Az új bútorpláza legkorábban jövő ősszel nyithat meg a multifunkciós épület földszintjén és az első két emeleten, összesen mintegy 9 ezer négyzetméteren, amennyiben a szerződést 2014 első negyedében sikerül megkötni. Az egy éve zajló tárgyalásokat eddig leginkább  a bútorkereskedelem 6 éves mélyrepülése lassította, azonban a javuló számok, a gazdaság állapota, a növekedési kilátások egyre közelebb hozhatják a megegyezést - véli Csörgő Anita.

Az izraeli fejlesztő tulajdonában álló épület  négy éve, a bútor részleg kiürülése óta is folyamatosan bevételt termel, így nincs gond a hitel törlesztésével  - hangsúlyozta a szakértő. A harmadik emeletén konferencia központ, felette három szinten irodák, a legfelső emeleten fitneszközpont működik. A garázsszinten gokart pályán üzemeltetnek.