Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Diófa Alapkezelő Zrt. a közelmúltban a budapesti Europark bevásárlóközponttal, és a zalaegerszegi Zala Park bevásárló parkkal bővítette a Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap retail portfólióját. A most engedélyezés alatt álló új tranzakcióval az Alap kiskereskedelmi portfóliója összesen 57 500 négyzetméter bérbeadható területtel nő. Az ingatlanok Pécsen, Dunaújvárosban, Székesfehérváron, Szombathelyen, Ajkán, Szentesen, Kazincbarcikán, Kiskunhalason, Esztergomban és Budakeszin helyezkednek el - jelentette be az alapkezelő.

A Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap nettó eszközértéke június 24-én 116,84 milliárd forint volt. A kezelt befektetési alapok közül az ingatlanalap tudta indulása (2014. március) óta a legnagyobb vagyonnövekedést felmutatni, a kereslet túlnyomó többsége lakossági oldalról érkezik.

A Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap kockázata az 1-től 7-ig terjedő hozam-kockázat skálán 3-as, az ajánlott befektetési időtáv pedig egy év. Az ingatlanalapok hozama jellemzően kiszámíthatóbb, mint például egy részvényalap esetében. Az ingatlanalapok által a befektetési portfóliók eszközosztályok közötti diverzifikációja oldható meg. Ez azt jelenti, hogy az értékpapíralapok mellé (amelyek jellemzően bankbetéteket, állampapírokat, vállalati kötvényeket és részvényeket tartalmaznak) az ingatlanalap által kibocsátott befektetési jegy megvásárlásával olyan ingatlanokkal bővülhet a befektetők portfóliója, amelyeket más módon nem vásárolhatnának meg a magas tőkeigény miatt (pl. irodaházak, logisztikai központok és bevásárlóközpontok).

(A fenti képünk illusztráció/Stocksnap-fotó)