Polster Tamás MRICS, a DTZ vállalati tanácsadás üzletágának igazgatója szerint a régió újra felkerült a térképre. Mint előadásában kifejtette, a 2000-es évek eleje óta az erőforrások optimalizálása vezérli a cégeket üzleti lokációjuk kiválasztása során. Kiemelte, hogy most először Bulgáriában és Romániában alacsonyabbak a bérek, mint Kínában. Ez az időszak Polster szerint jelenleg is tart, de reméli, hogy hamarosan az innováció fogja vezérelni a lokalizációs döntéseket.

Az alacsony nominális költségek ellenére a kis- és középvállalkozások többsége nem engedhet meg magának régiós irodabérletet. Az ilyen vállalkozások azonban Polster szerint kulcsfontosságúak az ingatlanpiac jövőbeli fejlődése szempontjából, sőt, fontosabbak, mint a külföldről beáramló tőke.

Az orosz-ukrán konfliktusról a konferencia résztvevői közül többen gondolták úgy, hogy a helyzet romlani fog és komoly következményei lesznek az uniós gazdasági kilátásokra, míg némileg kevesebben vették biztosra a megegyezést Oroszországgal. Nem elhanyagolható azoknak a száma sem, akik szerint a keleti konfliktus nem lesz hatással a régiós ingatlanpiacra.