Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A legjobban Ausztria teljesített közel 800 millió euró értékű üzletkötéssel, ami az összes befektetési volumen 67 százalékát tette ki. A többi régiós országban a befektetési volumen jóval elmaradt a 2015-ös évitől. Míg Magyarországon 2015-ben összesen közel 76 millió euró értékű hotel befektetési tranzakció köttetett, addig ez a szám 2016-ban csupán 27,5 millió euró volt.

A régiós hotelpiac minden mutatója növekedést mutatott. Az ide látogató turisták száma jelentősen nőtt, így a kihasználtság meghaladta a válság előtti mértéket, 69 százalékról, 72 százalékra emelkedett. Idén várhatóan további négyezer szobával bővül majd a közép-kelet-európai régió fővárosaiban a szállodai kapacitás. Várhatóan Budapesten és Varsóban indul majd a legtöbb fejlesztés. Prága kivétel, hisz ott csak limitált mértékű új fejlesztés valósulhat meg, a hotel fejlesztésre alkalmas telkek hiánya miatt.

Bár a növekedés 2017-ben várhatóan kissé visszaesik, a befektetési piac a fejlettebb nyugat-európai területekhez képest továbbra is erős marad. Egyre több befektetés történik majd az olyan kevéssé fejlett piacokon, mint Bukarest és Szófia. A befektetési aktivitás leginkább Magyarországon, Romániában lesz jelentős 2017-ben, ahol jelentős ingatlanok cserélnek majd gazdát - írja az MTI.