Az év második felében záruló tranzakciókat figyelembe véve a 2014-es összbefektetés várhatóan meghaladja a tavalyit. A régióban a legnagyobb keresletet változatlanul Lengyelországban regisztrálták.

Az irodapiac áll az élen a befektetések 43 százalékával, az időszak legnagyobb ügylete és egyben a legnagyobb befektetési tranzakció a prágai City Tower értékesítése volt a PPF részére.

A legnagyobb kiskereskedelmi adásvétel a második negyedévben az ING tulajdonában lévő budapesti Allee bevásárlóközpont 50 százalékának értékesítése volt 95 millió euróért. A nagyobb befektetők Lengyelország és Csehország területén keresnek kiemelkedő bevásárlóközpontokat, de Magyarország és Szlovákia elsődleges bevásárlóközpontjai is visszakerültek a vevők látóterébe. Az összes befektetés 14 százalékával az ipari ingatlan szektor is felülmúlja az elmúlt 10 év teljesítményét.

A teljes csehországi befektetési volumen az előző negyedévben elérte a 340 millió eurót, míg 2013-ban csupán 108 millió eurót tett ki. Lengyelországban a második negyedévben 497 millió euró befektetés történt.