Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A főváros egyik legújabb bevásárlóközpontjának 35 milliárd forintért vélhetően nem lesz vevője, hiszen a felszámoló az árból csak minimálisan engedhet - a még elfogadható ár a 35 milliárd forint 85 százaléka lehet. A többfunkciós központ alapterülete 220 ezer négyzetméter, de a hasznos - vagyis bérbe adható terület csak 70 ezer négyzetméter.

Az impozáns KÖKI beruházást a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) 27 milliárd forintos hitele tette lehetővé. Az ingalanfejlesztő R-CO Ingatlanforgalmazó Zrt. felszámolását végző Nemzeti Reorganizációs Nonprofiot Kft. immár egy éve működteti a létesítményt. Ennek köszönhetően a bevásárlóközpont műszaki állapota jó és megállt a bérlők elszivárgása is - tudta meg a Napi.hu. A stratégiailag kiemelt jelentőségű minősítéssel rendelkező KÖKI-ben a nyitáskor - vagyis 2011 novemberében - 86 százalékos volt a töltöttség, egy évvel késöbb ez 77 százalékra csökkent. Jelenleg ez az érték ismét 86 százalék körül van, ami jelentősen felértékeli a központ árát.

Ennek ellenére nagyon valószínűtlen, hogy a meghirdetett áron vevő jelentkezzen január végéig, hiszen a magasnak tűnő vételárat a szerződés aláírását követő 120 napon belül készpénzben kell megfizetni.

Ingatlanpiaci szakértők szerint a jelenlegi helyzetben a most kiírt árnál jóval alacsonyabb értéken van csak esély a KÖKI eladására.