A legkevesebb üres irodát továbbra is Dél-Budán találni, ahol a ráta értéke mindössze 8,8 százalék. Változatlanul az agglomerációban a legmagasabb az üres területek aránya, jelenleg 31,3 százalék. Éves alapon a legnagyobbat a Váci úti folyosón változott a a telítettség, 2,4 százalékponttal csökkent a mutató értéke és elérte a 16,3 százalékot. A 13 darab ezer négyzetméter feletti tranzakcióból 7-et a Váci úti folyosón írtak alá - írja a BIEF.

A második negyedéves kereslet minden korábbit felülmúlva 213,5 ezer négyzetmétert tett ki, amely több mint háromszorosa az előző negyedévinek és 10 százalékkal meghaladja az egy évvel korábbi, akkor szintén rekord magasnak számító értéket. A fő hajtóerő az előbérlet, a mindössze két lezárt előbérleti tranzakció elérte a teljes kereslet 37 százalékát. A Magyar Telekom 55 ezer, míg a Nokia Networks 25 ezer négyzetméteren írt alá bérleti szerződést.

Forrás: BIEF
Kép: Irodakereslet megoszlása 2015 II. negyedév

A negyedév során összesen 213 bérleti tranzakció zárult le, az átlagos tranzakcióméret pedig ezer négyzetméter volt. A két előbérleti szerződést nem számítva az átlagméret 632 négyzetméterre csökkent, amely közel azonos az elmúlt 3 év 609 négyzetméteres átlagértékével. A nettó abszorpció a negyedév során 66.150 négyzetmétert tett ki, ennek 52 százalékát a Váci úti folyosón vették bérbe.